Ми вирішили підготувати для вас 10 оригінальних звичок німців, які нам видаються щонайменше дивними.
Деякі звички інших народів можуть нам здатися з першого погляду дивними. Однак при уважному розгляді цього питання, можна зрозуміти, що вони цілком правильні.
Ставлення до собак

У Німеччині дуже добре ставляться до собак. Їх тут люблять і дозволяють ходити з господарями в ресторани, магазини і навіть музеї. Якщо начальник і колеги не проти, то можна і на роботу прийти з вихованцем. Є дні, в які дозволяється взяти їх з собою в дитсадок або будинок для літніх людей.
Фудшерінг

В інтернеті деякі ресторани і пекарні виставляють інформацію про швидкопсувні продукти з великою знижкою. Таким чином щодня реалізується до п’ятдесяти кілограмів хліба.
Картопля

В супермаркетах Німеччини можна знайти цілих три види картоплі. Її «ранжування» залежить від кількості крохмалю. Так, картопля Mehligkochend підійде для приготування пюре і рагу. Festkochend використовується для салатів, запікання, картоплі фрі, а з Vorwirgend festkochend готують супи і гарніри.
Сирий фарш

У Німеччині популярна страва під назвою метт. У її склад входить сирий свинячий фарш, цибуля, спеції. Найчастіше його подають на хлібі. Іноді з метта роблять фігурки різних тварин.
Шорле

Німці вважають за краще лимонад або вино розбавити мінералкою і додати шматочки льоду. Такий напій називається Шорле. Співвідношення лимонаду (вина) і води в ньому зазвичай 1: 1.
Мочалки

У Німеччині майже не користуються мочалками. Там намилюють тіло в душі руками. Купити ж нормальну мочалку тут складніше, ніж у нас.
Поштові скриньки і домофони

На них в Німеччині пишуть не номер квартири, а прізвища власника. Та й звертання на прізвище тут вважається більш поважним.
Шум

Тут не заведено шуміти в суботу та неділю. Люди відпочивають. Навіщо їм заважати?
Миття сміття

У Німеччині миють пластикову і пінопластову тару, перуть поліетиленові пакети і тільки після цього все це здають на перероблення.
Хліб

Німці люблять їсти різні сорти хліба. Для нього є навіть спеціальний прийом їжі. На стіл подається відразу п’ять сортів: темний, цільнозерновий, житній, картопляний, а також з горіхами, кукурудзою або насінням.
Яка з цих звичок здалася вам найдивнішою?
За матеріалами Пошепки.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини

