2 простих способи, як приготувати варення з шишок

Літо – не тільки сезон ягід, фруктів і овочів, які можна дуже смачно і правильно законсервувати на зиму. А ще є пречудовий продукт, який славиться своїми по істині лікувальними властивостями – шишки, з яких можна зварити смачне варення на зиму.

Сьогодні редакція FoodOboz ділиться з вами 2 смачними рецептами варення із соснових і ялинових шишок, а найголовніше – секретом правильного приготування і консервації цього продукту.



Спосіб № 1

Варення з шишок

Інгредієнти:

  • Шишки соснові – 500 г
  • Цукор – 800 г
  • Вода – 800 мл
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Переберіть шишки, щоб не було гілочок, помийте і залийте водою на 3-4 години, щоб “пішла” гіркоту і всі мурашки, які могли там жити.
  2. По закінченню часу можна приступити до варіння, вона буде в 6 етапів.
  3. Помістіть шишки в каструлю, залийте водою, додайте цукор, перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і варіть після ще 10 хвилин, зніміть з вогню, накрийте рушником і дайте повністю охолонути і настоятися.
  4. Після цього повторіть таку де процедуру ще 5 разів.
  5. Після 6 разу додайте в готове, гаряче варення лимонний сік, ретельно перемішайте, процідіть остигле варення через сито і марлю, можна консервувати в стерильні банки.

Зберігати таке варення найкраще в темному, прохолодному місці, максимальний термін зберігання – 2 роки.

Спосіб № 2 без варіння

Варення з шишок без варіння

Інгредієнти:

  • Шишки соснові – 500 г
  • Цукор – 800 г

Спосіб приготування:

  1. Помийте і шишки, можна замочити на пару годин у воді.
  2. Після – поріжте на 4 частини, викладіть в банку шарами і пересипте цукром, закрийте кришкою і добре потрусіть.
  3. Після – зніміть обов’язково кришку, накрийте банку марлею, щоб добре поступало повітря.
  4. Банку перемістіть в прохолодне, темне місце на 3-4 дні, періодично їх потрібно струшувати.
  5. По закінченню часу сироп в банку повністю розчиниться і його потрібно процідити через марлю.
  6. Готовий продукт поставте обов’язково в холодильник.

Їсти його потрібно в міру – дорослим по 1-2 десертній ложці вранці або ввечері, а дітям – 1-2 чайних ложок.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини