Під Єкатеринбургом знайшли таємне кладовище найманців ПВК “Вагнер”: більшість були ліквідовані в Україні взимку (відео)

У країні-агресорі Росії так намагаються приховати реальні втрати на війні в Україні, що створюють таємні цвинтарі для ліквідованих окупантів. Так, у Свердловській області знайшли місце, де поховано 67 осіб – імовірно, це найманці із приватної військової компанії “Вагнер”.

Про це повідомив російський канал “Сирена” у Telegram, передає Обозреватель. Це місце розташоване в місті Березовський під Єкатеринбургом



На кадрах видно, що могили стоять в ряд і для них виділено окремий сектор – вони знаходяться на значній відстані від інших могил. Автори ролика нарахували щонайменше 67 могил. У них поховані лише чоловіки віком від 30 до 40 років. На табличках йдеться про те, що всі загинули в грудні-січні 2022 року.

Усі могили однакові: з хрестом, табличкою, двома вінками та хвойними гілками. На вінках – російський триколор та двоголовий орел.

При цьому, ймовірно, поховань стає більше з кожним днем. Більшість могил присипані снігом, а кілька – ні. Також викопано близько 10 ям, вони поки що порожні.

На ще одному відео, яке з’явилося в мережі, чоловік знімає ці ж могили і каже, що їх понад сто. За його словами, у них поховано “вагнерівців”, ліквідованих в Україні.

“Це все ПВК “Вагнера” привезли. 100 могил. Жесть просто! За два місяці лише на одному цвинтарі”, – здивувався росіянин.

Як зазначають канали, це вже як мінімум третій цвинтар у Свердловській області із масовими похованнями російських окупантів, яких ліквідували захисники України.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини