Замість “Беркуту” – “ДБеРкут”: Володимир Зеленський повернув в Україну свавілля часів Януковича

Президент України Володимир Зеленський остаточно повернув в Україну свавілля силовиків часів Віктора Януковича.

Таку думку висловив народний депутат “Європейської Солідарності” Володимир Ар’єв в ефірі “Прямого“, коментуючи штурм співробітниками Державного бюро розслідувань музею Івана Гончара у Києві.



“Вони повністю ігнорують будь-які норми українського законодавства. І я вважаю, що від сьогоднішнього дня кожна людина в Україні може зрозуміти, що вона є не захищеною, і що ця влада вже остаточно пустилася берега у своєму бажанні чинити не по закону, а по тому, як вони собі намітили.

Тобто свавілля, як у часи Януковича, сьогодні переходить вже остаточно. І це ми бачимо в часи Зеленського. Раніше був “Беркут”, а зараз – “ДБеРкут”. І ми сьогодні є свідками того, що українцям треба готуватися до того, що захищати свої права треба буде так само, як і в 2013-2014 роках. Цей час не за горами… Орли Портнова, які сьогодні працюють в ДБР, сьогодні вриваються без жодних документів і без жодних правових підстав і намагаються чинити незаконні дії з чужим майном”, – зазначив Ар’єв.

Він підкреслив, що подібне свавілля не стосується лише одного Петра Порошенка.

“Завтра, якщо сьогодні не дати їм відсіч і не поставити їх на своє місце, на якому вони мають стояти згідно із законом, то завтра це буде щодо кожного українця. Тому що вони входять у смак. І які б вони не пояснювали добрі наміри, я вважаю, що вони будуть в подальшому зараз використовувати ситуацію і з ізоляцією України через COVID, і з тим, що західні наші партнери більше сьогодні займаються собою. І вони будуть намагатися тиснути і наступати на права та свободи громадян. Вони ввійшли вже у смак. А якщо вони ввійшли вже у смак, то значить треба позбавляти когось смакових рецепторів. І вже невдовзі. Чим швидше, тим краще”, – підкреслив депутат.

Нагадаємо, співробітники ДБР виламали двері в державний музей Івана Гончара, застосувавши силу до журналістів і народних депутатів.

Силовики штурмували будівлю Музею ім. Гончара не надавши ніяких дозвільних документів.

ПРОРОСІЙСЬКИЙ РЕВАНШ ЗАЙШОВ У ВИЩІ ОРГАНИ ДЕРЖАВИ – ГЕРАСИМОВ ПРО ШТУРМ МУЗЕЮ ГОНЧАРА

Сьогодні, 26 травня, Петро Порошенко разом з дружиною Мариною відкрив у музеї Івана Гончара виставку картин митців з українським корінням із власної родинної колекції. Також Петро Порошенко іронічно подякував керівникам правоохоронних органів “за прискорення” відкриття виставки.

Зазначимо, адвокат п’ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань, коментуючи “відосик” від ДБР, заявив, що незаконні виклики невідомо куди на догоду президенту Володимиру Зеленському задовольняти ніхто не буде.

Раніше адвокати Порошенка прокоментували “історію з картинами”.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини