У Китаї група людей інфікувалася коронавірусом через кондиціонер: як ним користуватися і не підхопити хворобу

Приміщення обов’язково слід провітрювати.

У Китаї група людей інфікувалася коронавірус через кондиціонер: як ...

Китайські вчені встановили зв’язок між кондиціонерами і поширенням нового коронавірусу COVID-19. Науковці з’ясували, що дев’ятеро людей, імовірно, підхопили недугу від однієї жінки. Заражена COVID-19 обідала у ресторані в Гуанчжоу, де сиділа навпроти охолоджувача. Згодом недугу підтвердили і в кількох інших відвідувачів закладу.



Водночас захворіли навіть ті, які не спілкувались з жінкою, а сиділи за сусідніми столиками, передає ТСН.19:30.

Для того, щоб повітря завжди було свіжим, фахівці радять регулярно вимикати кондиціонер і провітрювати приміщення. Оскільки прилад лише охолоджує повітря, але не оновлює його.

Такі ж рекомендації у лікарів і для того, щоб вберегтися від коронавірусу. Адже коли COVID-19 потрапляє у приміщення, то живе там досить довго. До прикладу, на картоні чи папері – до 24 годин, на пластику – до 72 годин.

Операційна директорка мережі коворкінгів Катерина Соколовська каже, що одночасно в їхніх офісах може працювати до 600 людей, не переймаючись за власне здоров’я. Так, у приміщеннях, окрім кондиціонування, встановлена потужна система вентиляції. Вона не дає повітрю застоюватись. Тож якщо коронавірус і потрапить всередину, ризик його підхопити – мінімальний.

“Система вентиляції встановлена таким чином, що упродовж дня близько трьох-чотирьох разів подається повністю свіже повітря з вулиці і забирається усе брудне повітря”, – розповідає вона.

Подібні системи працюють також у торгових центрах та кінотеатрах. Головне, кажуть фахівці, це вчасно замінювати фільтри. Так само, як і у побутових кондиціонерах.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини