На Вінниччині вродили одні з найдорожчих у світі грибів – трюфелі. Знавець справи Валерій Дощанський уже встиг насушити їх півлітрову банку! Ще кілька штук заморозив
Чоловік зізнався, збирає цих царів лісу у Вінницькому, Жмеринському та Барському районах. Обожнює такі гриби, особливо у підливі до м’яса з вершками чи сметанкою. Каже, смакота — за вуха не відтягнеш! А от продавати трюфелі не хоче, попри їхню високу ціну — в межах 2000 євро за кілограм, – пише Високий замок.
Таємниці з того, як віднайти в лісі трюфелі, чоловік не робить. Каже, головний чинник — неприємний запах. Тільки десь поруч сильно засмердить, шукайте!
— Якщо запах стоїть подібний, наче на коров’ячу ферму зайшов, значить, неподалік росте гриб, — ділиться секретом пан Валерій. — Це свіжі трюфелі мають такий різкий запах. Отож почув запах — шукаю місце. Там, де земля трохи піднята, як мурашничок, і є трюфель. За зовнішнім виглядом трохи нагадує «пурхавки», але трюфель міцний, як горіх чи камінчик.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини