У центрі Відня стався напад на синагогу. Глава МВС Австрії говорить про можливий теракт (відео)

У Відні ввечері 2 листопада відбувся напад на будівлю місцевої синагоги. Біля храму було чутно перестрілки, поліція організувала масштабну операцію захоплення зловмисників.

Про це повідомляє Громадське, із посиланням на Kronen Zeitung.



Зловмисники відкрили перестрілку з правоохоронцями. За попередньою інформацією журналістів, нападники взяли у заручники кількох людей. Також у місті було чутно вибух.

Міністр внутрішніх справ Карл Нехаммер підтвердив, що внаслідок нападу у місті є кілька загиблих та поранених. Зокрема під час стрілянини поранили одного правоохоронця. Видання Kurier повідомляє про щонайменше сімох постраждалих та чотирьох загиблих.

Скільки всього нападників наразі невідомо. За даними Міністерства внутрішніх справ, одного з нападників вдалося затримати. Ще один нібито з поясом смертника зміг втекти.

Наразі правоохоронці проводять у центрі міста операцію із захоплення злочинців. Всю територію навколо синагоги огородили. Поліція Відня звернулась до громадян з проханням уникати громадських місць та не користуватися громадським транспортом. На час проведення операції транспорт не буде зупинятися у центральному районі міста.

Людей також просять не публікувати більше фото чи відео зловмисників, оскільки це впливає на проведення захоплення зловмисників.

Представники ізраїльської релігійної громади у Відні також наказали усім євреям не залишати свої будинки.

Журналіст Флоріан Кленк з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Австрії повідомив, що стрілянина у місті може бути як терактом, так і розбійним нападом. Поки що невідомо чи була атака спрямована на синагогу, чи на гостей закладу поруч.


Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини