Французька цибулева зупка для зігрівання

Кажуть, що цю зупку придумав король Людовік у мисливському будиночку, маючи в запасі лише цибулю, вершкове масло й шампанське. Він усе змішав – і винайшов справжній кулінарний шедевр. 

Цибуля тушкована в білому вині, з бульйоном, прянощами і вершковим маслом – це неймовірна смакота.  Родзинка страви – у подачі з грінками в шапці сиру, передає ТСН.

Цибулева зупка

Інгредієнти:



4 великі цибулини

4 ст. л. вершкового масла

1 ст. л. борошна

по 0,5 ч. л. солі й цукру

150 мл білого сухого вина

500 мл курячого бульйону

150 г твердого сиру

хліб для грінок

Покроковий рецепт:

Крок 1: цибулю очистити від лушпиння і нарізати півкільцями. Обсмажити на вершковому маслі та невеликому вогні до золотистого кольору.

Крок 2: додати спеції і борошно і, постійно помішуючи, смажити ще хвилину. Влити біле сухе вино, збільшити вогонь і випарювати 5-10 хвилин.

Крок 3: влити бульйон. Закрити кришкою і варити 15-20 хвилин.

Крок 4: розігріти духовку до 140 градусів і приготувати в ній грінки.

Крок 5: сир натерти на терці. Дістати грінки з духовки і щедро їх посипати сиром.

Крок 6: суп перелити в жаростійкі горщики або тарілки, в кожну покласти 1-2 грінки і запекти в режимі гриль до апетитної золотистої скоринки.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини