Новорічні кекси: 15 ідей казкового прикрашання святкової випічки

Новорічні кекси прикрасять будь-яке застілля. Додають затишку та насолоди від свят. Їх прикрашання додасть задоволення,я кщо у родині є діти.

Про це пише Газета.юа

Пухкі, ніжні, ароматні кекси можна спекти із родзинками, горіхами, повидлом та цукатами. Зверху випічку присипають цукровою пудрою.



Кекси на кефірі

Інгредієнти:

Борошно – 230 г

цукор – 150 г

кефір – 130 мл

вершкове масло – 100 г

яйця – 2 шт.

розпушувач – 10 г

ванільний цукор – 1 ч. л.

Приготування:

Яйця розтерти з цукром, ванільним цукром і сіллю. Додати розтоплене масло, кефір, родзинки і цедру лимона. Все добре перемішати.

В окремому посуді змішати борошно з розпушувачем і просіяти в яєчно-кефірно-масляну суміш. Добре перемішати.

Розкласти його по формах (заповнюючи приблизно на 3/4 об’єму). Силіконові форми можна нічим не змащувати, алюмінієві ж обов’язково слід змастити маслом, а краще вставити додатково паперові формочки.

Випікати при температурі 180°С до красивого рум’яного кольору, в середньому 30-35 хвилин. Перевіряти готовність за допомогою дерев’яної шпажки або сірника.

Сирні кекси

Інгредієнти:

Борошно – 200 г

розпушувач для тіста – 5 г

сіль – 0,5 ч. л.

цукор-пісок – 80 г

сир – 150 г

молоко – 150 мл

яйця – 2 шт.

олія – 60 мл

вишня – 150 г

Приготування:

У мисці змішати просіяне борошно, розпушувач, сіль і цукор.

У сир додати до нього молоко, яйця і масло. Змішати рідку і суху частину.

Додати в готове тісто вишню і розкласти його по формах. Силіконові форми можна не змащувати. Випікати кекси в розігрітій до 200°С духовці близько 30 хвилин.

Приготування:

Вершкове масло розтопити з шоколадом на водяній бані і збити міксером. Додати цукор і знову добре збити.

Додати яйця і після кожного збити масу впродовж хвилини. В окрему ємність просіяти борошно, какао і розпушувач.

Об’єднати сухі й рідкі інгредієнти та вимішати тісто до однорідності.

Розкласти тісто по формах (кількість тіста розрахована десь на 12-14 невеличких кексів). Випікати кекси в розігрітій до 180°С 20 хвилин.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини