Новорічні кекси прикрасять будь-яке застілля. Додають затишку та насолоди від свят. Їх прикрашання додасть задоволення,я кщо у родині є діти.
Про це пише Газета.юа
Пухкі, ніжні, ароматні кекси можна спекти із родзинками, горіхами, повидлом та цукатами. Зверху випічку присипають цукровою пудрою.
Кекси на кефірі
Інгредієнти:
Борошно – 230 г
цукор – 150 г
кефір – 130 мл
вершкове масло – 100 г
яйця – 2 шт.
розпушувач – 10 г
ванільний цукор – 1 ч. л.
Приготування:
Яйця розтерти з цукром, ванільним цукром і сіллю. Додати розтоплене масло, кефір, родзинки і цедру лимона. Все добре перемішати.
В окремому посуді змішати борошно з розпушувачем і просіяти в яєчно-кефірно-масляну суміш. Добре перемішати.
Розкласти його по формах (заповнюючи приблизно на 3/4 об’єму). Силіконові форми можна нічим не змащувати, алюмінієві ж обов’язково слід змастити маслом, а краще вставити додатково паперові формочки.
Випікати при температурі 180°С до красивого рум’яного кольору, в середньому 30-35 хвилин. Перевіряти готовність за допомогою дерев’яної шпажки або сірника.
Сирні кекси
Інгредієнти:
Борошно – 200 г
розпушувач для тіста – 5 г
сіль – 0,5 ч. л.
цукор-пісок – 80 г
сир – 150 г
молоко – 150 мл
яйця – 2 шт.
олія – 60 мл
вишня – 150 г
Приготування:
У мисці змішати просіяне борошно, розпушувач, сіль і цукор.
У сир додати до нього молоко, яйця і масло. Змішати рідку і суху частину.
Додати в готове тісто вишню і розкласти його по формах. Силіконові форми можна не змащувати. Випікати кекси в розігрітій до 200°С духовці близько 30 хвилин.
Приготування:
Вершкове масло розтопити з шоколадом на водяній бані і збити міксером. Додати цукор і знову добре збити.
Додати яйця і після кожного збити масу впродовж хвилини. В окрему ємність просіяти борошно, какао і розпушувач.
Об’єднати сухі й рідкі інгредієнти та вимішати тісто до однорідності.
Розкласти тісто по формах (кількість тіста розрахована десь на 12-14 невеличких кексів). Випікати кекси в розігрітій до 180°С 20 хвилин.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини