Суддя кулінарного реаліті-шоу “МастерШеф” Тетяна Литвинова поділилася рецептом французької Шарлотки.
Про це написала в Інстаграм, – пише Газета.юа.
“Коли скуштувала пиріг, то зрозуміла, що це висока французька кухня. Коли ж побачила рецепт – що все просто. Різниця від звичайної Шарлоти, що ця на вершковому бисквіті”, – пояснює кухар.
Інгредієнти:
Яблука – 8 невеликих шт. (800 гм очищених)
Журавлина сушена – 70 м
Борошно – 180 г.
Яйця – 3 шт.
Цукор – 300 г.
Масло вершкове – 180 г.
Розпушувач – 15 м
Ванільний цукор – 10 г.
Приготування:
Зняти шкірку з яблук та овочечисткою вирізати серцевину. Підрізати дно яблук, що добре стояли. Туди покласти журавлину або роздинки. Виставити яблука у роз’ємну форму, застелену пергаментним папером. Запікати 20 хвилин до зарум’янення при 200 градусах. Це захистить від віддачі зайвої вологи в тісті.
Вийняти їх на тарілку.
Для тіста збити міксером цукор, ванілін та вершкове масло. Додати яйця, борошно та розпушувач. Ще раз усе збити. Суміш викласти у форму і покласти яблука.
Випікати при температурі 180 градусів 20 хв. Через 30 хв. зменшити температуру до 160 градусів. І ще 20 хв. при температурі 180 градусів.
Перевірити шпажкою готовність. Якщо до неї нчого не прилипає – можна виймати з форми і різати на порційні шматки.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини