Під час підготування до Великодня яйця є одним із найважливіших продуктів. Щоб не бути обманутим покупцем і не зіпсувати святкові салати, потрібно перевіряти чи не зіпсований продукт.
Розібратися в цьому допоможе видання Мashed, – пише Газета.юа.
Як перевірити якість яєць:
1. Опустіть яйце в склянку води. Якщо лягло на дно горизонтально – воно свіже.
Якщо вертикально – його термін придатності закінчується. Коли ж яйце спливло – воно зіпсоване.
2. Шкаралупа свіжих яєць злегка шорстка й матова. Якщо яйця погані, вона буде гладкою на дотик і блищати на світлі. Якщо шкаралупа м’яка або в плямах – яйце протухло.
3. Піднесіть яйце до лампи. Якщо побачите темні плями під шкаралупою, це означає, що воно зіпсоване.
4. Якщо ви струснете свіжі яйця, не почуєте жодного руху всередині шкаралупи. У старого почуєте хлюпання.
5. Покладіть яйце на рівну поверхню та розкрутіть. Погане яйце прокрутиться навколо своєї осі більше разів, ніж свіже.
Термін придатності яєць становить 25 діб. Їх бажано зберігати в холодильнику або в темному місці.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини