Кожна господиня стикалася з проблемою – як же точно відміряти той чи інший продукт на кухні, якщо немає ваг, усе дуже просто – ложкою. Особливо – це стосується солі, ванілі, масла та навіть муки.
Тому редакція вибрала кілька порад, як не помилитися в розрахунках і точно відміряти продукти, щоб не зіпсувати будь-яку страву, – пише FoodOboz.
Вершки
У чайній ложці 5 г, у столовій ложці – 15 г, в ¼ чашки 58 г, в ½ чашки – 115 г, у цілій чашці – 230 г.
Рослинна олія
У чайній ложці – 4,5 г, у столовій ложці – 14 г, в ¼ чашки – 55 г, в ½ чашки – 110 г, у цілій чашці – 220 г.
Гранульована сіль
У чайній ложці – 6,5 г, у столовій ложці – 20 г, в ¼ чашки – 80 г, в ½ чашки – 160 г, у цілій чашці – 320 г.
Вершкове масло
У чайній ложці – 4,5 г, у столовій ложці – 14 г, в ¼ чашки – 56 г, в ½ чашки – 112 г, у цілій чашці – 225 г.
Мед
У чайній ложці – 7 г, у столовій ложці – 20 г, в ¼ чашки – 84 г, в ½ чашки – 165 г, у цілій чашці – 330 г.
Цукор
У чайній ложці – 4,5 г, у столовій ложці – 13 г, в ¼ чашки – 50 г, в ½ чашки – 100 г, у цілій чашці – 200 г.
Цукрова пудра
У чайній ложці – 2.5 г, у столовій ложці – 8 г, в ¼ чашки – 30 г, в ½ чашки – 60 г, у цілій чашці – 120 г.
Борошно пшеничне
У чайній ложці – 2.3-3 г, у столовій ложці – 8-9 г, в ¼ чашки – 30-35 г, в ½ чашки – 60-70 г, у цілій чашці – 120-140 г.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини