Якщо ви готуєте картоплю і щоразу страва виходить не дуже смачною і не такою вдалою, як хотілося б, – причин для цього може бути декілька. Серед них – навіть просто неправильно обрана температура.
Редакція FoodOboz визначила для вас кілька головних помилок під час приготування, які точно зіпсують якість і смак картоплі.
1. Висока температура
Якщо запікати картоплю за дуже високої температури – всередині вона лишиться сирою, а зовні – пригорить. Якщо за низької – то вона просто розвалиться і перетвориться на несмачну кашу.
Тому потрібно, щоб температура була середньою – близько 150-170 С.
2. Час
Для кожного сорту картоплі потрібно вибрати конкретний час для приготування, щоб не отримати абсолютно несмачний продукт.
Також перед варінням або запіканням холодну картоплю потрібно трохи нагріти, так вона буде набагато смачнішою після приготування.
3. Сіль
Її потрібно додавати за смаком, можна як на початку готування, так і наприкінці, це ніяк страву не зіпсує, навпаки – тільки посилить смак і аромат. Але ось цукор – у жодному разі не можна додавати до картоплі, вони не “дружать”.
Краще додавати різні спеції, цибулю, часник – вони додадуть страві відмінний смак.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини