Подавайте таку випічку із теплим трав’яним чаєм.
Червень – час для випікання різноманітної смакоти із різних ягід. Однією із найпопулярніших страв у цей період є ароматні пироги. Ми пропонуємо вам спробувати рецепт ароматного та надзвичайно смачного пирога зі свіжих вишень, передає ТСН.
Інгредієнти:
борошно – 400 г
сметана – 300 г
цукор – 200 г
сода – 1 ч.л.
вишні – 600 г
цукрова пудра – 3 ст.л.
вершкове масло
пелюстки мигдалю
Приготування:
Частину сметани розітріть вінчиком із цукром.
Додайте у суміш соду і знову перемішайте.
Просійте борошно і потроху додаючи його до сметани із цукром замісіть еластичне тісто.
Круглу форму змастіть вершковим маслом.
Тісто розкатайте у корж, але його діаметр повинен бути трохи більшим ніж форма. Викладіть у форму так, щоб вийшов невеликий бортик.
Помийте та почистіть від кісточок вишні. Викладіть їх зверху на тісто рівним шаром та посипте цукром.
Якщо у вас залишилось тісто – тонко його розкачайте та наріжте смужками. Викладіть навхрест на вишні.
Випікайте пиріг у духовці розігрітій до 200 градусів протягом 40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.
Дайте страві схолонути. Перед подаванням посипте цукровою пудрою та пелюстками мигдалю, полийте сметаною.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини