Якщо вам давно хотілося приготувати незвичайні вареники – саме час ризикнути і зробити звичну страву – несподівано новою. А допоможуть у цьому начинки, які нададуть класичним вареникам зовсім іншого смаку.
Редакція FoodOboz підготувала для вас 5 рецептів найнезвичайніших солодких начинок для звичних вареників.
1. Вареники з ревенем
Інгредієнти:
- ревінь – 500 г
- цукор – 200 г
Спосіб приготування:
- Очистьте стебла від жорстких волокон, наріжте маленькими шматочками, викладіть по чайній ложці в тісто, посипте цукром.
2. Вареники з пасльоном
Інгредієнти:
- ягоди пасльону – 500 г
- цукор – 100 г
Спосіб приготування:
- Добре помийте ягоди, потім обдайте їх окропом.
- Викладіть в тісто по 1 столовій ложці, зверху посипте цукром і можна варити.
3. Вареники з гарбузом і яблуком
Інгредієнти:
- гарбуз – 300 г
- цукор – 3 т. л.
- яблука – 2-3 шт.
Спосіб приготування:
- Гарбуз помийте і натріть на тертці, можна також попередньо порізати кубиком і запекти в духовці близько 10 хвилин разом з яблуками.
- На тісто викласти готові яблука і гарбуз, присипати цукром і варити до готовності.
4. Вареники зі сливами
Інгредієнти:
- сливи – 400 г
- цукор – 3-4 ст. л.
Спосіб приготування:
- Добре промийте сливи, кісточки видаліть і щедро засипте цукром і так залиште на 30 хвилин.
- По закінченні часу сік злийте, розкачайте тісто, викладіть сливи, за бажанням можна присипати цукром і варити.
5. Вареники з халвою
Інгредієнти:
- халва – 200 г
- тісто для основи
Спосіб приготування:
- Розкачайте тісто, викладіть халву в кожен шматочок і сформуйте вареник, варіть до
готовності.