Для кращого відновлення після перенесеного коронавірусу слід вживати в їжу якомога більше овочів. Рекомендується включати в раціон свіжу зелень.
Про це в рамках проекту розповіла нутриціологиня Наталія Дубовик. Перш ніж починати вживати вітаміни В і D, слід зробити аналіз і отримати рекомендацію лікаря, додала вона, – пише OBOZREVATEL .
“Всі вірусні, бактеріальні та будь-які інші інфекції поселяються в нас тільки тому, що в нашій кишковій мікрофлорі недостатньо корисних бактерій. Ми не годуємо правильно наш кишечник. Для того, щоб підтримати організм після коронавірусу або після будь-якого іншого вірусного захворювання, потрібно їсти продукти, багаті на клітковину. Клітковина – це овочі“, – підкреслила нутриціологиня.
Дубовик наголосила, що для тих, хто переніс коронавірус, переживає постковідний синдром і проходить етап відновлення рекомендується вживати в їжу зелень, яка вже доступна в продажу. Це зелена цибуля, молодий часник, петрушка, кріп.
Вона сказала, що їх не обов’язково кришити в салат – їх можна їсти вприкуску з іншими стравами, наприклад, першими. “Їжте борщ на обід – візьміть пір’я цибулі і петрушку”, – порадила експертка.
Говорячи про підтримку організму синтетичними вітамінами, Дубовик порадила спочатку визначити реальну потребу в них. “Якщо ви вирішили після коронавірусу відновити організм, для початку потрібно піти в лабораторію і здати аналізи на вітаміни. Це зараз дуже доступно. Потім ви йдете до лікаря”.
Експертка підкреслила, що вітаміни, в тому числі вітаміни групи В, не слід пити “просто так”. “Вітаміни групи В – це дуже специфічні вітаміни. Коли кількість вітаміну В в організмі велика, ви навантажуєте свої нирки, вони виходять просто з сечею. Те ж саме стосується і вітаміну D”.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини