Як зварити смачне абрикосове варення: 3 найкращих способи

Абрикоси – дуже корисні фрукти, в них цілий набір необхідних для організму вітамінів – А, В, С, Е, Р, РР, а також у них багато калію, магнію, фосфору, натрію, заліза і йоду. Найважливіше, що їх можна їсти в будь-якому вигляді, варити смачне варення, робити желе, компоти, морозиво й ароматні пироги.

Редакція FoodOboz поділиться з вами 3 смачними рецептами абрикосового варення, яке стане найкращими ласощами в холодний, зимовий вечір.



1. Варення з абрикосів часточками

Як смачно і правильно приготувати абрикосове варення вдома

Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг
  • цукор – 3 склянки
  • вода – 1 склянка

Спосіб приготування:

  1. Помийте ретельно абрикоси, розділіть на 2 половинки, видаліть кісточку.
  2. Зробіть сироп: змішайте цукор із водою, доведіть до кипіння на слабкому вогні.
  3. Абрикоси залийте гарячим сиропом, залиште на 1-2 години добре настоятися, щоб вони пустили сік, періодично помішуйте.
  4. По закінченні часу – злийте сироп із соком знову в підхожу ємність і варіть до кипіння.
  5. Опісля – отриманим сиропом знову залийте абрикоси, поставте на вогонь і варіть до кипіння, розлийте в стерильні банки, законсервуйте.
  6. Банки обов’язково переверніть догори дном, накрийте теплою тканиною і після того, як вони повністю охолонуть, – перенесіть у прохолодне, темне місце.

2. Густий абрикосовий джем із корицею і лимонами

Як зварити густе абрикосове варення

Інгредієнти:

  • абрикоси – 1,5 кг
  • цедра – 1-2 ч. л.
  • лимонний сік – 4 ст. л.
  • цукор – 600-700 г
  • кориця – 1 паличка

Спосіб приготування:

  1. Помийте, очистьте від кісточок абрикоси. Потім – наріжте шматочками, посипте цукром, залиште так на 1-2 години, щоб фрукти пустили сік.
  2. Натріть цедру, вичавіть з лимона сік, додайте все до абрикосів разом із корицею, ретельно перемішайте і варіть до кипіння, ще 10 хвилин.
  3. Готове варення розлийте в баки і законсервуйте.

3. Абрикосовий джем з апельсином

Абрикосовий джем

Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг
  • апельсини – 2 шт.
  • цукор – 500 г

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси помийте і розділіть навпіл, видаліть кісточку.
  2. Видавіть сік з апельсинів.
  3. У велику каструлю, бажано з товстим дном, викладіть абрикоси, вилийте сік, засипте цукром, перемішає і так залиште на 1 годину, щоб з’явився сік.
  4. Опісля – варіть на слабкому вогні, обов’язково роздавіть дерев’яною ложкою абрикоси, щоб вийшло однорідне пюре, ретельно перемішайте і варіть ще близько 15-20 хвилин.
  5. Готове варення збийте блендером до однорідності, перекладіть у стерильні баки і дайте повністю охолонути.
  6. Можна законсервувати або ж просто накрити капроновою кришкою і поставити в холодильник. Так можна зберігати – до 2-х тижнів.

Для абрикосового варення вибирайте тільки стиглі фрукти

 

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини