Щодня дорослій людині слід з’їдати не менше 300 грамів овочів, що еквівалентно чотирьом-п’яти порціям. Порція для жінки має бути розміром в один кулак, а для чоловіка – в два кулаки.
Водночас картопля не повинна переважати в овочевому меню, також не слід замінювати нею інші овочі. Про це йдеться в повідомленні Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України на сторінці організації в Facebook, – пише Оbozrevatel.
Медики також порекомендували щодня з’їдати по одній порції бобових: горошку, квасолі або сочевиці.
Вони нагадали, що, згідно з результатами багаторічних досліджень за участю мільйонів людей з різних куточків світу, вживання натуральних рослинних продуктів допомагає виробити стійкість до хвороб, а також покращує якість і тривалість життя.
“Більшість овочів містить безліч вітамінів, мінералів, харчових волокон і одночасно корисні калорії”, – відзначається в повідомленні ЦГЗ.
У МОЗі також додали, що чоловіки по всьому світу їдять менше овочів, ніж жінки, тому їм рекомендується збільшити норму споживання.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини