«Технічна помилка»: французький телеканал показав карту України без Криму

Французький канал France Télévisions транслював карту, на якій анексований Крим було подано як частину Росії. Увечері 10 січня в ефірі телеканалу транслювався 3-хвилинний сюжет про Авдіївку. На слайді з картою Крим спочатку був позначений як український, а з 2014 року — як частина Росії.

Після цього представники каналу вибачилися, передає «Укрінформ» із посиланням на фахівчиню зі стратегічних комунікацій посольства України у Франції Олександру Присяжнюк.



Вона повідомила про позицію французьких тележурналістів у коментарі під фейсбук-дописом кореспондентки «Тижня» у Парижі Алли Лазарєвої, яка, власне, і звернула увагу посольства на сюжет.

«Від імені посольства спілкувалися з редакцією, — зазначила пані Присяжнюк. — Отримала вибачення, пояснення та запевнення, що така ситуація не повториться: графічний підрядник припустився технічної помилки (відсутня штрихівка анексованого Криму і зазначення невизнання цієї анексії міжнародною спільнотою), але це жодним чином не відображає позицію телеканалу щодо українського Криму».

Вона також зазначила, що контент навколо української тематики на France Télévisions загалом збалансований і коректний.

«Продовжуємо стежити за дотриманням принципу “нульової толерантності” до викривленого відображення тимчасово окупованого Криму у французькому публічному та медійному просторі»,- додала співробітниця посольства.

Нагадаємо, згідно резолюції Генеральної Асамблеї ООН, усі сторони мають утримуватися від дій, які можуть поставити під сумнів статус Криму як невід’ємної частини території України.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини