Люди помирають у дворах, їжі та води немає. Що відбувається в Маріуполі (фото, відео)

Російські війська організували геноцид українців у Маріуполі

Маріуполь сьогодні – це місто страху, смерті й жаху, а його жителі вкрай потребують допомоги. Про це пише в Facebook журналістка Христина Джолос, якій вдалося вибратися із заблокованого російськими терористами міста, – пише Главком.

За її словами, до Маріуполя не пропускали гумконвої, міська влада його покинула. Мешканцям залишати його довелося, під обстрілами, об’єднуючись в колони й клеючи на машини написи «діти». «Нас ніхто не рятував, ми самі себе врятували і бог», – пише вона.



«У місті немає зв’язку, води, газу, швидких, люди з відірваними кінцівками стікають кров’ю у дворах і їм нікому допомогти, і це мирні люди, наші з вами знайомі та рідні. Загиблих просто прикопують на місці, а рідні потім не можуть їх знайти. Найчастіше це відбувається під час пошуків води, чергах на криничках або під час готування супу на багатті», – розповідає жінка.

Джолос підтвердила, що жителі міста були змушені збирати сніг, топити його на багатті й таким чином готувати макарони.

«Моя сім’я була у сховищі гімназії номер два, три дні тому туди прилетів снаряд, вибило частину вікон, жінку в стегно поранило осколком, вона всю ніч лежала на першому поверсі гімназії та молила дати їй отруту, щоб не відчувати болю, в лікарню везти нікому. Кожен день і щоночі обстріли, свисти, тремтячі стіни й жах «куди прилетить», – продовжує вона.

Жінка також відзначає героїчну роботу персоналу 3-ї міськлікарні. Зараз в Маріуполі, додає вона, залишилися її мати, троє братів, свекруха і свекор.

«У місті майже немає сховищ, їх не вистачає, немає бункерів з вентиляцією, в кращому випадку цокольні поверхи, в будинку моєї мами його немає. Людей потрібно вивезти, жінок, дітей, людей похилого віку, дайте автобуси, зелений коридор, домовтеся!! Молюся за близьких, кожного маріупольця та українського солдата. Ворог прийшов до нас і не залишив нам вибору, але немає нічого ціннішого людського життя. Це повинно закінчитися!!!!!!», – емоційно пише вона.

Жінка підкреслила, магазини і аптеки міста розграбовані, води і їжі у людей немає, а померлих городян навіть не забирають – радять відкривати вікна і класти трупи на балкон, а потім везти в молитовний будинок.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини