Ештон Катчер та Міла Куніс зібрали понад $34 млн для допомоги Україні

Кошти внесли понад 65 000 донорів, у тому числі кілька мільярдерів Кремнієвої долини.

Актори Ештон Катчер та Міла Куніс зібрали понад $34 млн у вигляді пожертвувань на гуманітарну допомогу Україні та тимчасове житло для українських біженців, згідно зі сторінкою пари на GoFundMe, пише CNBC.

Міла Куніс народилася в Україні у 1983 році й переїхала у США, коли їй було 8 років.

«Українці – горді й сміливі люди, які заслуговують на нашу допомогу в скрутну хвилину», – пише вона на сторінці.

Кошти, зібрані подружжям Катчера і Куніс, будуть передані до благодійних фондів двох улюбленців Кремнієвої долини: логістичного стартапу Flexport та гіганта з оренди житла Airbnb.

«Flexport.org організує доставку гуманітарної допомоги до місць розміщення біженців у Польщі, Румунії, Угорщині, Словаччині та Молдові, – пишуть Катчер і Куніс. – Airbnb.org надає безкоштовне короткострокове житло біженцям, які виїхали з України».

Катчер і Куніс створили сторінку зі збору коштів 3 березня і зробили особисту пожертву у розмірі $3 млн. З того часу понад 65 000 донорів зробили свій внесок у кампанію.



До списку найактивніших учасників входять деякі з найбагатших людей у світі. Мільярдер Ларрі Еллісон, голова правління Oracle, пожертвував $5 млн. Приватна інвестиційна компанія Кремнієвої долини DST Global вклала $3 млн, а сімейний фонд партнера DST Юрія Мільнера – $2,5 млн.

Ще одна пожертва у розмірі $2,5 млн надійшла від сім’ї відомого інвестора-ангела Кремнієвої долини Рона Конвея. Фотомодель Карлі Клосс та її чоловік Джош Кушнер пожертвували через свій фонд $250 000 . Кушнер – венчурний інвестор і брат зятя екс-президента Дональда Трампа Джареда Кушнера.

«Ми сповнені подякою за цю підтримку, – написав Катчер в Instagram 17 березня. – Наші колективні зусилля забезпечать підтримку для багатьох людей, які опинилися перед невизначеним майбутнім».

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини