Противник агресивно наступає, ситуація є критичною: командир морпіхів у Маріуполі закликає провести термінову деблокаду міста

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ, майор Сергій Волина закликав владу провести термінову деблокаду Маріуполя Донецької області.

Як повідомив Волина, станом на ранок 15 квітня українські військовослужбовці в оточеному російськими окупантами Маріуполі ведуть запеклі бої, противник агресивно наступає. Ситуація, за його словами, є критичною, передає Українська правда.



Командир наголосив, що сьогодні ще можлива деблокада Маріуполя.

“Це можливо і необхідно провести в найкоротші терміни, залучити досвідчених командирів та необхідні засоби. Ситуацію може вирішити різка військова операція чи політичне рішення”, – сказав він.

14 квітня стало відомо, що частина морпіхів у Маріуполі, яку очолює Волина, об’єдналася із полком “Азов”.

Дві інші групи морпіхів окупанти розбили, або вони потрапили в полон.

Про те, що в полку “Азов” вважають можливою деблокаду міста Маріуполь, заявив 14 квітня заступник командира “Азову” Святослав Паламар (позивний Калина).

“Ми маємо надію, ми боремося з оптимізмом та чекаємо рішучих дій нашого військово-політичного керівництва щодо деблокади міста, щодо перемоги в цій війні. Ми вважаємо, що це [деблокада] можливо. Ніхто з експертів та аналітиків не вважав можливим, щоб та група захисників Маріуполя, увесь цей гарнізон буде так довго триматися”, – наголосив він.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини