У Росії зі шкільних підручників прибирають інформацію про Україну – ЗМІ

У Росії почали “підчищати” інформацію про Україну та Київ в шкільних підручниках. 

Співробітникам редакцій, які випускають навчальний матеріал, погрожують звільненням з так званий “прояв антивоєнної позиції”.

Про це пише російське видання “Медиазона”, – пише ТСН.



Як стало відомо, після того, як військові РФ вторглися в Україну, працівники одного з самих великих та старих видавництв навчальної та педагогічної літератури в країні, почали получати повідомлення з проханням прибрати “некоректні” згадки України та Києва з усіх шкільних підручників.

“Перед нами стоїть завдання – зробити так, ніби України просто немає. Це набагато гірше, коли в підручнику просто не мовиться про якусь країну. Людина виростає без бази знань про якусь країну, і їй тоді набагато простіше повірити в те, що їй розповідають про неї з телевізора”, – пише “Медіазона” з посиланням на одного зі співробітників видавництва.

Загалом, керівництво РФ намагається прибрати з книжок будь-яку згадку про те, що Україна – незалежна країна. Крім того, у наступному навчальному році один з підручників вийде без авторства – бо людина, яка його написала – є громадянином України.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини