Люди залазили на “символ”: у Бєлгороді лише добу простояв пам’ятник “українській бабусі з червоним прапором” (фото)

У російському Бєлгороді 3 травня встановили пам’ятник “українській бабусі з радянським прапором”, проте вже наступного дня скульптуру прибрали. У мерії заявили, що шукають для скульптури нове місце.

Пам’ятник з’явився біля кінотеатру “Перемога”. За інформацією місцевої влади, відразу після встановлення скульптури жителі почали залазити на неї. Саме тому влада прибрала “бабусю” і шукатиме нове місце, де з цим “символом” люди “не зможуть контактувати”, – пише ТСН.



Про це повідомляє “Медуза” з посиланням на мера Бєлгорода Антона Іванова.

Додамо, що водночас у російському Обнінську створили графіті із цією ж бабусею, проте його зафарбували наступного дня після появи, повідомили російські ЗМІ в Мережі.

Що це за бабуся з радянським прапором?

У Мережі було опубліковане відео від українських військових, на якому їх зустрічає бабуся із радянським прапором. Вона казала, що дуже чекала їх і “молилася за Путіна і за весь народ”. З кадрів стає зрозуміло, що бабуся переплутала українських військових з російськими. Український захисник дав бабусі продукти, а червоний прапор кинув на землю і наступив на нього. Тоді бабуся сказала, що не хоче продуктів, бо військовий став на “прапор, за який її батьки гинули”, але той пояснив, що вчинив так, “бо вони (російські окупанти – ред.) прийшли в мій дім”.

Це відео швидко підхопили російські пропагандисти і показували сюжети про “українську бабусю” на багатьох телеканалах. Її називали “хороброю жінкою, яка не побоялася вийти до ЗСУ із радянським прапором”.

скриншот з відео / ©

 

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини