“Епідемія – це реальність”: на Азовському морі в Маріуполі почала гинути риба (фото)

В акваторії Азовського моря люди спостерігають мертву рибу, зокрема, дельфінів. Раніше таке відбувалося в період аномальної спеки в липні. Імовірно, зараз страждає фауна через те, що у воді інфекція.

Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко і керівник науково-дослідного відділу парку “Тузлівські лимани” в Одеській області Іван Русєв, передає РБК-Україна.

Що відбувається на Азовському морі в Маріуполі



“Море на сьогоднішній день одне з небагатьох місць гігієни для маріупольців, тому загроза перестала бути лише попередженням.
– написав Петро Андрющенко.

За його словами, епідемія зараз – не просто загроза, а реальність. Він опублікував фотографії мертвих мешканців моря на пляжі.

На Чорному морі вмирають дельфіни

Водночас Іван Русєв повідомляє про масове море дельфінів у Чорному морі. Всьому виною бомби окупантів, від яких страждають морські мешканці.

Еколог зазначає, що ссавці стали жертвами через повномасштабне вторгнення Росії.

Він наводить як приклад випадок, який нещодавно стався в Болгарії. У гирлі річки Ропотамо, тобто в Чорному морі, з’явилося кілька дельфінів, які навіть не здатні були орієнтуватися і були дуже слабкі.

“Деякі з дельфінів мали опіки від вибухів бомб або мін і вони вже не могли зорієнтуватися і, звичайно, не могли шукати собі їжу”, – пише Іван Русєв.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини