У Кремлі опрацьовують “найгірший сценарій”: ЗМІ дізналися подробиці про хворобу Путіна

Президент Російської Федерації Володимир Путін може бути хворий на рак підшлункової залози. У ЗМІ з’явилася інформація про підготовку до операції у московському Національному медичному дослідному центрі онкології ім. М. М. Блохіна.

Так, деталями від знайомих у медичних колах російської столиці поділився у своєму Telegram-каналі ізраїльський журналіст Марк Котлярський. За його даними, статус операції – термінова.

“Вінценосного пацієнта” чекають на процедуру, яка називається парацентез, або пункція черевної порожнини, – написав Котлярський.



За даними його джерел, у Путіна діагностовано рак підшлункової залози – злоякісну агресивну пухлину, для якої характерне неконтрольоване розростання залозистих та епітеліальних тканин у вивідних протоках органа.

“Причому, найімовірніше, хвороба прогресує настільки, що операція якщо й продовжить життя, то ненадовго. На думку джерел, йдеться максимум про 3-4 місяці“, – уточнив журналіст.

Ті ж джерела повідомили, що в Кремлі нібито підготувалися до найгіршого варіанта розвитку подій, і не виключено, що у разі смерті країну очолить спеціальна Держрада.

“Припускається, що цей орган – як перехідний – керуватиме Росією невизначений час, щоб намагатися хоча б мінімізувати збитки, завдані війною з Україною. Війна, безумовно, буде припинена, війська виведені, і Держрада спробує “здати назад”, вдавшись до певних послаблень”, – додав Котлярський.

У коментарі Telegram-каналу “Можемо пояснити” журналіст уточнив, що один із його співрозмовників – зі столичних лікарських кіл, інший близький до підрозділу Кремля, який відповідає за здоров’я президента. Котлярський запевнив, що його знайомі добре поінформовані про ситуацію зі здоров’ям Путіна і заслуговують на довіру.

За цими даними, для операції готується та закритий для прийому інших пацієнтів один із корпусів Центру Блохіна.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини