Офіцер поліції РФ на знак протесту проти війни спалив військовий квиток (відео)

Уродженець Хмельницького багато років прожив у Росії та отримав громадянство РФ.

Майор поліції Росії у запасі виступив проти агресії РФ проти України та спалив свій військовий квиток. Відповідне відео оприлюднила пресслужба Державного бюро розслідувань (ДБР), передає Главком.

У відомстві нагадали, що ще за часів Радянського Союзу багато українців отримували свою освіту в Росії та починали там будувати свою кар’єру. Багато з них повертаються додому, але у РФ залишаються тягар років служби країні-агресору та товариші по службі, які сьогодні йдуть «денацифікувати» побратимів.

«У 2006 році повернувся в Україну 54-річний уродженець Хмельницького. Він багато років прожив у Росії, отримав громадянство РФ. Усе життя чоловік пропрацював у силових структурах та дослужився до начальника Дільничних уповноважених міліції Волгоградської області. Повернувшись в Україну він просто був вражений масштабами засилля російської пропаганди, яка робить свою чорну справу. Чоловік категорично засуджує путінський режим та розірвав усі стосунки з колишніми колегами», – розповіли у ДБР.

Громадянин РФ на знак протесту також вирішив спалити свій військовий квиток.

«Мені соромно за те, кому я служив і страшно уявити, що я міг піти на війну та відправляти ракети по місту мого дитинства», – говорить чоловік.

Колишній російський поліцейський наголосив, що бути росіянином – соромно, а своїм домом він вважає Україну.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини