“Увесь цей скепсис”: Зеленський висловився про відносини із Шольцом та Німеччиною

Президент України Володимир Зеленський заявив, що з боку керівництва Німеччини існує певний скепсис щодо України і він був ще до вступу на посаду канцлера ФРН Олафа Шольца.

Глава держави наголосив, що Україна сподівається на військову підтримку з боку Німеччини, – пише ТСН.

Про це Зеленський розповів в інтерв’ю телеканалу ZDF.

“Я не вважаю, що цей скепсис саме приніс Шольц. Я не вважаю, що це щось нове. У нас прекрасні відносини між народами та дуже непогані відносини між керівництвом”, – сказав президент.



Він пояснив, що цей скепсис щодо України особливо проявляється у питаннях щодо майбутнього членства у ЄСабо НАТО.

“Увесь цей скепсис був іще до пана Шольца. На жаль, було таке ставлення і, я думаю, що воно виправиться. Також я дуже очікую, що буде його особиста підтримка та його особиста упевненість у тому, що Україна може бути у ЄС, та щодо надання кандидатства вже у червні… Я розраховую, що у пана Шольца знайдеться ця впевненість у його відповіді. Але є й санкційна та фінансова підтримка, яка потрібна Україні, та безпекові питання”, – додав глава держави.

Зеленський також повідомив, що в Україні чекають на візит німецького канцлера та потрібна від нього “впевненість у тому, що вони підтримують Україну”.

“Він та його уряд повинні обрати та не бути балансом між Україною та відносинами з РФ, обрати для себе, хто в пріоритеті. Тому що я відчуваю, що народ Німеччини це вже зробив”, – розповів президент.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини