Білий дім випустив колекційну монету, присвячену захисникам Зміїного

Сувенірна крамниця Білого дому випустила колекційну монету, яку присвятила захисникам острова Зміїний в Україні. Про це повідомляє сайт крамниці.

Монета входить до серії “Історичні моменти” і коштує $100, її безкоштовно доставляють в Україну та мешканцям країн НАТО. Зазначають, що зараз доступне лише попереднє замовлення, надсилати його почнуть із 30 вересня, передає інтернет-видання Гордон.

В описі монети наводять частину новітньої історії Зміїного.

“Напад на острів Зміїний у Чорному морі набув широкого розголосу, після того як російський крейсер “Москва” віддав українським солдатам наказ здатися і ганебно дістав відповідь: “Російський військовий корабель, іди нах…й!”. Відповідь стала вірусною, так як багато хто вважав, що солдати загинули в бою”, – ідеться у описі.

На сайті згадують, що разом із солдатами зі Зміїного було захоплено цивільний пошуково-рятувальний корабель “Сапфір”, який намагався евакуювати солдатів, і що в березні корабель і 19 моряків звільнеили під час обміну полоненими.



На одній стороні монети зображено силуети українських військових і крейсер “Москва”, який тоне, а також звернене до нього послання, на іншій – вигляд на острів з пташиного польоту, його координати та фраза:

“Цей острів, як решта нашої території, – це українська земля, і ми захищатимемо її всіма нашими силами”.

Крамниця обіцяє, що 20% прибутку від продажу цього випуску перерахують на благодійні цілі – українським жінкам і дітям, які потребують допомоги.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини