Богослов-снайпер розпродає свою бібліотеку і закуповує для колег найновітніші гвинтівки

Відомий богослов, релігієзнавець та доктор філософських наук, який з початком повномасштабного вторгнення Росії до України став висококласним снайпером – Юрій Чорноморець – брав участь у обороні та контраступі у всіх гарячих точках Київщини.

Нині чоловік на лікарняному, але і там часу не марнує, а допомагає побратимам-снайперам отримувати далекобійні високоточні гвинтівки та набої до них. Заради швидкого збору грошей богослов оголосив про розпродаж найдорожчого свого активу – рідкісної домашньої бібліотек, передає ТСН.



У мирному житті він доктор філософських наук та відомий богослов – на війні це професійний снайпер із позивним “Академік”. Юрій Чорноморець зі своїм розвідвзводом добряче кошмарив орків у Горенці, Ірпені та Мощуні. «Потім ми воювали в зоні відчуження в тилу у ворога і власне після цього рейду в мене стала проблема зі здоров’ям і виникла ідея, поки я лікуюся, зібрати гроші на машини для розвідвзводу, а потім почалися чисельні прохання від снайперів з усієї України поставити патрони, тому що не було таких патронів 50 калібру», – каже Юрій.

І відтоді почалося волонтерське життя на лікарняному. Збирання грошей йшло спочатку швидко, на високоточні гвинтівки і рідкісні набої до них вистачало. Паралельно Юрій витрачав усі свої заощадження, відкладені на навчання дітей, а коли люди стали біднішими – швидко укомплектувати снайперів стало неможливим. І тоді “Академік” замахнувся на святе – продати власну рідкісну бібліотеку. Покупці книжок платили не стільки за книжки, скільки за сотні набоїв, які, сподіваються, влучать в орків.

«Ми купили майже 30 стволів, це було б неможливо без того, що люди жертвували б просто так. Без купівлі книг. У нас ніяких книг не вистачило б, щоб купити 30 стволів, тому що фактично один ствол, що ми купляємо, ставимо все оснащення – оптику, сошки, купляємо магазини, купляємо патрони – це близько 5 тисяч доларів обходиться нам, це по мінімуму. А буває і 6 і 7», – розповідає Юрій.

І таких запитів до богослова приходить чи не з кожної бригади. Воїни сарафанним радіо передають про високоточні подарунки від «Академіка».

 

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини