Окупанти намагаються залякати жителів Херсонщини й Запоріжжя: за критику РФ погрожують в’язницею і депортацією

Російські загарбники продовжують запроваджувати нові заходи громадського контролю на окупованих територіях України. Жителям Херсонської та Запорізької областей вони погрожують в’язницею чи депортацією за критику РФ.

Про це йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW). За словами аналітиків, мета Кремля – зміцнити адмінконтроль над такими регіонами, встановити умови для потенційної анексії або будь-якого іншого політичного устрою у майбутньому на вибір Москви, – пише Оbozrevatel.



Зазначається, що 14-15 липня так звана російська “влада” Херсонської та Запорізької областей запровадила кримінальну відповідальність за висловлювання, в яких критикується Російська Федерація, її збройні сили або загалом їхнє вторгнення в Україну.

Окупанти на Херсонщині погрожують мешканцям депортацією у невказані райони

“Це фактично поширило кремлівський закон про внутрішню цензуру на окуповані території України”, – наголошують в ISW.

Так, “закон” окупантів на Херсонщині постановляє, що “влада” депортуватиме порушників із області в невказані райони. Експерти вважають, що йдеться про можливі фільтраційні табори або ж виправні колонії на території країни-агресора РФ.

Окупанти залякують мешканців захоплених регіонів України

“Указ” окупантів про покарання за непокору прокоментував перший заступник голови обласної ради Херсонщини Юрій Соболевський. За його словами, терор у регіоні з боку нової “влади” посилюється. Загарбники заявили, що за невиконання їхніх “наказів” будуть примусово виселяти жителів за межі області.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини