Литва вимушено відновлює залізничний транзит товарів до Калінінграда: в чому справа

Литва з 22 липня відновила зупинений від середини червня транзит підсанкційних товарів між Росією і Калінінградом.

Зміни ухвалені відповідно до оприлюдненого рішення Єврокомісії. Про це повідомляє Delfi, – пише ТСН.

Транзитом займається компанія вантажоперевезень LTG Cargo, що належить “Литовській залізниці”. Перевезення товарів здійснюватиметься з дотриманням умов посилення контролю транзитних товарів, передбачених у керівництві Єврокомісії.



“Згідно з відповідним регламентом Ради Європейського Союзу та керівництвом ЄК, а також тлумаченням компетентних органів, відповідно до умов посилення контролю транзитних товарів, передбачених у керівництві ЄК, LTG Cargo відновить такі перевезення”, – йдеться в повідомленні.

Транзит товарів, заборонених санкціями, буде дозволений тільки в тому випадку, якщо вони необхідні, не вважаються незвичайним потоком або моделлю торгівлі і не обходять обмеження.

Згідно з повідомленням “Литовської залізниці”, обсяг вантажоперевезень повинен буде відповідати середньому обсягу перевезень вантажів залізницею за три роки – від січня 2019 року пд кінця грудня 2021 року.

Середні значення будуть розраховані для кожного коду товару окремо, а заявки будуть відхилятися, якщо їх обсяг досягне середньорічних значень. Товари, які раніше перевозилися вантажними автомобілями, не враховуватимуться при розрахунку середнього показника перевезень.

У “Литовській залізниці” кажуть, що перевезення зазначених у керівництві предметів розкоші транзитом не буде відновлено до окремого роз’яснення.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини