Шойгу назвав сповільнення наступу на Україну “свідомим” рішенням Росії і запевнив, що “все за планом”

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу підтвердив уповільнення наступу окупаційних військ на території України. Він назвав це “усвідомленим” рішенням і стверджує, що розпочата війна йде “за планом”.

Один із головних окупантів заявив, що Кремль “прагне мінімізувати жертви” серед цивільного населення. Промову путінського поплічника на нараді міністрів оборони країн-учасниць Шанхайської організації співробітництва (ШОС) 24 серпня процитував російський “Інтерфакс”, передає Обозреватель.

“Під час “спецоперації” ми суворо дотримуємося норм гуманітарного права. Удари наносяться високоточною зброєю по об’єктах військової інфраструктури Збройних сил України – пунктах управління, аеродромах, складах, укріпрайонах, об’єктах військово-промислового комплексу”, – цинічно висловився Шойгу.

Він додав, що водночас Росія, війська якої вже пів року щодня обстрілюють цивільну інфраструктуру України і вбивають українців, “робить усе, щоб уникнути жертв серед мирних громадян”. За його словами, саме останній “добрий намір” країни-агресора й “сповільнює темпи наступу”.

“Але ми йдемо на це свідомо”, – стверджує Шойгу.

Він говорив, нібито на “звільнених територіях” російські окупанти організували “системну роботу з налагодження мирного життя”. Там загарбники, нахабно збрехав глави міноборони РФ, “надають гуманітарну допомогу, відновлюють інфраструктуру та системи життєзабезпечення”.



Разом із тим Шойгу не забув звинуватити українських військових у тому, що насправді роблять путінські війська в нашій країні, а саме у “застосуванні тактики випаленої землі, грубо порушуючи міжнародні норми та діючи як терористи”.

“Вони використовують житлові забудови, школи, лікарні, дитячі садки як вогневі позиції, розміщують у них танки і артилерію, прикриваються населенням як живим щитом. Цілеспрямовано обстрілюють і дистанційно мінують протипіхотними мінами “Пелюсток” населені пункти з явною метою нанесення якнайбільшого цивільним особам та інфраструктурі”, – приписав Шойгу ЗСУ всі ті злочини, які лежать на руках окупантів.

Не зраджуючи кремлівським наративам, він додав, що необхідність цієї війни “була продиктована реальними загрозами з боку Києва мешканцям Донбасу та РФ”.

“Від Києва, який відмовився виконувати Мінські угоди, виходила реальна загроза жителям Донбасу, а в перспективі – й Російській Федерації. Розуміння цього призвело до необхідності проведення “спеціальної військової операції”. Вона йде за наміченим планом, всі завдання будуть виконані”, – спробував виправдатись Шойгу .

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини