У США Сіярто подарували уламок російського танка, знищеного у боях за Київ

Очільник угорського МЗС Петер Сіярто взяв участь в Європейській конференції в Гарвардському університеті, що у штаті Массачусетс. Там йому подарували фрагмент російського танка, знищеного під Києвом. 

Зробив такий подарунок голові МЗС Угорщини керівник американського фонду “Центр допомоги Україні у США” (HUCUS) Олексій Прокопенко. Сам же Петер Сіярто досить стримано відреагував на таку дію, – пише 24 канал.

Подарунок для глави угорського МЗС

У конференції, під час якої Петеру Сіярто подарували уламок російського танка, брали участь європейські дипломати та посадовці, студенти і науковці зі США та Євросоюзу.



Це зроблено в Росії, а спалено й перероблено в Україні. Носіть це як брелок з ключами від свого дому, щоб не забути, що таке російський терор. Будь ласка, пам’ятайте уроки історії і те, що несли радянські танки на вулицях Будапешта 1956 року, – сказав Прокопенко, передаючи сувенір Сійярто.

Відомо, що Сіярто “стримано” і “дипломатично” відреагував на подарований сувенір.

“Міністр підкреслював, що його країна прагне миру в Україні, але я не чув від нього слова “перемога”. Також, Сіярто нагадав, що добре памʼятає уроки 1956 року, і що його родина теж відчувала на собі ті події”, – сказав Прокопенко в коментарі “Європейській правді”.

Крім того, за його словами, Сіярто додав, що Угорщина піклується про українських біженців яких в країні проживає близько мільйона.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини