Ресторатор Євген Клопотенко розказав, як йому відмовили у відкритті українського ресторану в Японії.
Цікаво, що перешкодою на шляху розповсюдження і впровадження української культури в Східній Азії став… борщ,- пише Таблоїд.
В своєму Instagram Євген пояснив, що японці помилково вважають борщ російською стравою.
“Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: “поширена думка, що борщ — це російська страва”.
Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня. І це чудовий приклад глибини руської пропаганди”, — пояснив Клопотенко.
Однак зірковий кухар зауважив, що відмові – привід працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі.
До речі, завдяки старанням Євгена Клопотенка у червні 2022 року український борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини