Орбан заявив, що Україна намагається втягнути у війну проти Росії увесь світ

Одіозний прем’єр Угорщини Віктор Орбан знову вирішив висловитися про війну в Україні. За його словами, Київ нібито хоче втягнути увесь світ у війну з Росією.

Прем’єр Угорщини в новому інтерв’ю вкотре дав зрозуміти, що боїться нібито ескалації війни в Україні, – пише 24 канал.

Орбан знову заговорив про війну

Віктор Орбан переконаний, що громадяни Угорщини повинні триматися якомога далі від війни, а втягування в неї суперечило б угорським національним інтересам.

Українці вважають, що чим більше країн вони зможуть втягнути у війну проти росіян, тим більше шансів на перемогу, тому вони будуть втягувати у війну Європейський Союз або навіть весь світ. З українського національного погляду ескалація війни є логічною, – сказав політик в інтерв’ю.



Угорський прем’єр додав, що на території Європи немає великого європейського ядерного арсеналу. Водночас є американський, що лякає європейців можливими ядерними ударами зі сторони Росії.

Якби колись сталася ядерна війна між Росією та Сполученими Штатами Америки, американці стріляли б тільки з Європи. А в ядерній війні одна сторона стрілятиме у відповідь туди, звідки стріляє інша. З цього випливає, що американці ніколи навіть не завдадуть удару у відповідь по росіянах з території США, а завжди будуть робити це з території Європи. Замість того, щоб поширювати ядерну зброю, Європа повинна прагнути до свого роззброєння, – зробив власні висновки Орбан.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини