Тернополянин пропонував прикордонникам 500 грн хабаря за перетин кордону: як відреагували у ДПСУ

Чоловік намагався вплинути на правові дії охоронців кордону, але отримав відмову


На прикордонному з Польщею пункті пропуску “Рава-Руська” 30-річний мешканець міста Тернопіль намагався дати хабаря прикордонникам. Чоловік пропонував 500 гривень охоронцям кордону, аби ті випустили його з України. До аналогічного вчинку вдався й ще один іноземець, – пише informator.



Про це 4 липня повідомило Західне регіональне управління ДПСУ. У пресслужбі зазначили, що 75-річний іноземець пропонував прикордонникам хабар у розмірі 200 доларів за можливість виїхати за кордон. Але співробітники відомства мають нульову толерантність до корупції, тому одразу поінформували про цей інцидент представників Нацполіції.

“Дві спроби надання неправомірних коштів зафіксували прикордонники 7 прикордонний Карпатський загін в пункті пропуску “Рава-Руська”. 75-річний іноземець запропонував прикордонникам 200 доларів США, а 30-річний тернополянин 500 гривень. Чоловіки намагалися вплинути на правові дії охоронців кордону щодо пропуску через кордон”, йдеться у повідомленні.

У ДПСУ додали, що тепер обох хабарників чекає відповідальність за ст. 369 ККУ “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”. Вона передбачає штраф у розмірі до 12 750 грн, або обмеження чи позбавлення волі до чотирьох років.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини