У росії до 20 років засудили нібито військового ГУР, якого взяли в полон під час висадки в Криму

У суді в росії винесли вирок начебто українському військовому Головного управління розвідки Міноборони України, який брав участь у висадці в окупованому Криму торік восени.

Про це пише російське пропагандистське агентство ТАСС із зали суду, – пише Громадське.



Як стверджують пропагандисти, засудженого чоловіка звати Олександр Любас. Його називають військовим українського Головного управління розвідки, який брав участь у висадці в окупованому Криму, що сталася в жовтні 2023 року.

Любаса звинуватили у спробі висадки на узбережжі Криму і нападі на російських військовослужбовців. За це йому присудили 20 років позбавлення волі. Пропагандисти розповідають, що в ГУР чоловік почав служити з березня 2022 року, коли він ступив до підрозділу спеціального призначення.

Нагадаємо, торік, у жовтні, українська розвідка показала відео, як спецпризначенці «Стугни» та «Братства» у складі спецпідрозділу ГУР десантувалися на території Кримського півострова й завдали вогневого ураження російським окупантам.

За словами співрозмовника hromadske в ГУР, під час висадки українських бійців стався бій, унаслідок якого російські окупанти зазнали значних втрат. Українські групи вже повернулися зі спецоперації.

У коментарі «Українській правді» представник розвідки Андрій Юсов казав, що є втрати серед українських захисників, але вони «не співмірні з російськими». Тим часом у російській ФСБ стверджували, що одного з українських військових нібито взяли в полон.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини