Книгарня «Книжковий Лев» заявила, що в ТЦК побили їхнього засновника та погрожували його дружині. Там відреагували

У книгарні «Книжковий Лев» розповіли, що їхнього засновника та співвласника Олександра Рябчука затримали на вокзалі в Мукачеві, а потім відвезли в місцевий військкомат. Там його, за словами працівників книгарні, побили й досі утримують.Про це йдеться в заяві книгарні, – пише Громадське.

Як розповідають там, Рябчука затримали на вокзалі прикордонники, після чого «зв’язок із ним обірвався». Пізніше вдалося з’ясувати, що чоловіка передали працівникам Мукачівського районного ТЦК та СП, які відвезли його на проходження ВЛК.



У заяві книгарні йдеться, що у Рябчука — проблеми зі здоров’ям, а в лікарні, де той проходив медогляд, не було всіх потрібних лікарів. Коли ж він намагався оскаржити рішення ВЛК та вимагав видати йому повістку «належним чином», працівники військкомату «застосували фізичну силу» до нього та його дружини, яка була з ним.

Дружина Рябчука викликала поліцію і написала заяву про побиття, але, як кажуть у книгарні, Олександра змусили написати заяву, що той не має до них претензій. Це начебто також знімали на відео.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений плекай (@plekay.podil)

Крім того, його дружині погрожували фізичним насильством, вимагаючи забрати заяву, йдеться в коментарі «Книжкового Лева». Самого Рябчука начебто досі утримують у ТЦК. Також із ним немає стабільного зв’язку.

У Закарпатському обласному ТЦК відреагували на заяву книгарні, зазначивши, що Рябчук не оновив військово-облікові дані. Коли ж його направили на ВЛК — та визнала чоловіка придатним до служби у військових частинах забезпечення, навчальних центрах та медичних підрозділах.

Як кажуть у військкоматі, чоловік вимагав надіслати йому повістку за місцем проживання, однак у ТЦК запевняють, що відповідно до урядової постанови можуть призивати громадян незалежно від місця перебування на військовому обліку.

Також там заперечили, що застосовували насильство до Рябчука, він сам після консультації з адвокатом написав заяву про відсутність претензій до працівників ТЦК. Зараз його направили до навчального центру.

Водночас співзасновниця книгарні Катерина Іванова заперечила, що Рябчук не мав оновлених даних. Вона опублікувала скриншот із його застосунку «Резерв+», де зазначено, що він оновив свої дані в Печерському РТЦК у місті Києві.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини