Рятувала поранених Героїв з перших днів війни: на фронті загинула капітан медслужби Марія Дихтяр

На фронті при виконанні службових обов’язків загинула капітан медичної служби Марія Дихтяр. У мирному житті вона була лікарем, на фронті рятувала життя бійців ще з часу АТО.

У 63 батальйоні розповіли, що Марія загинула 2 вересня при виконанні службових обов’язків із захисту Батьківщини. Військовослужбовця була нагороджена орденом “За мужність” III ступеня та медаллю “За врятоване життя”, – пише 24 канал.



Що відомо про трагедію

На щиті капітан медичної служби Марія Володимирівна Дихтяр. Загинула 2 вересня 2024 року при виконанні службових обов’язків по захисту Батьківщини… Марічка, Маруся, Володимирівна, Пантера… Як так? Біль. Невимовний біль, – написали в батальйоні.

Там зазначили, що це важко сприйняти, в це важко повірити.

“Нам усім буде важко без тебе. Бо ти була сонечком. Наш батальйон осиротів на чудову і світлу людину. Та ти будеш з нами завжди. Любимо тебе”, – заявили військові.

У Сокальській міській раді написали, що Марія Дихтяр була однією з перших жінок-добровольців, які наважилися усе залишити в мирному житті та піти служити заради порятунку захисників України.

ї

Військовий медик на війну пішла ще до початку повномасштабного вторгнення:

  • була учасником АТО, три роки – начальницею медичної служби у 25 окремому мотопіхотному батальйоні “Київська Русь”;
  • у перші дні російсько-української війни знову пішла працювати військовим медиком;
  • служила у зоні активних бойових дій, щодня рятувала поранених Героїв.

Вона врятувала сотні життів побратимів, іноді вивозила хлопців з-під обстрілів, ризикуючи своїм життям, – заявили у міській раді.

Військовослужбовиця родом з села Борок Червоноградського району Львівської області. Вдома у Марії Дихтяр залишились мама та син Володимир.

 

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини