У Чехії частина країни залишилася без світла

Tn.nova пише, що зранку 15 вересня енергетична компанія CEZ Distribution повідомила про катастрофічний стан в 11 районах на півночі країни. Там без світла залишилися понад 200 тисяч людей. Зокрема немає світла у Південноморавському краї, краї Височина, Злінському краї та частині Оломоуцького краю.

На жаль, ситуація не покращується, і через затоплення місцевості та сильний вітер виникають нові несправності. Наші монтажники та колеги з інших компаній працюють і працюватимуть цілий день там, де це дозволить безпека,
– додали в компанії.

Найскладніша ситуація в Моравсько-Сілезькому та Оломоуцькому краях, а також у місті Градец-Кралове та Ліберецькому краї.

Також складна ситуація у Румунії та Польщі. Там теж повідомили про загиблих внаслідок повені.

До слова, накрила негода й Одесу. Через рясний дощ затопило вулиці. Вода підступила до перших поверхів під’їздів. Дороги перетворилися на річки. Рух автотранспорту значно ускладнений. Десятки автомобілів застрягли у високій воді. За словами місцевих, у деяких районах вода сягала по пояс.

Над усуненням наслідків негоди працюють комунальні служби. Наразі рух багатьма підтопленими вулицями вдалося відновити. Проте робота певних трамвайних маршрутів все ще залишається призупиненою.