Кремль дав публічний сигнал: в ISW оцінили, чи готова Росія до мирних переговорів з Україною

Кремль продовжує публічно демонструвати власну незацікавленість у мирних переговорах. Натомість Росія прагне повної капітуляції та знищення української держави.

Про це пишуть аналітики ISW. Вони додають, що у Кремлі не зацікавлені у мирному врегулюванні та не хочуть брати участь у другому Саміті миру, – пише 24 канал.

Росія не зацікавлена у мирних переговорах

В Інституті вивченні війни наголосили, що Кремль продовжує публічно демонструвати свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні, окрім повної капітуляції українського уряду та знищення української держави. Роблячи такий висновок, аналітики проаналізували попередні публічні заяви.



Так, в ISW нагадали слова Володимира Зеленського в інтерв’ю. Так, президент України заявив, шо Росія не зацікавлена у припиненні війни на будь-яких розумних умовах. Крім того, у Кремлі не виявили жодного інтересу до участі у другому Саміті миру. Зокрема, прессекретар Путіна Дмітрій Пєсков заявив, що “немає альтернативи” перемозі Росії в Україні, а країни НАТО і Захід у цілому назвав “колективним ворогом”. Аналітики наголосили, що саме ці слова підтверджують небажання Росії вести переговори, окрім як капітуляції України.

Риторику Пєскова продовжила і речниця МЗС Росії Марія Захарова. Вона заявила, що країна не планує брати участь у другому Саміті миру чи будь-яких “подібних самітах”.

ISW продовжує вважати, що Кремль не зацікавлений у добросовісних мирних переговорах з Україною. Росія лише посилатиметься на концепцію “мирних планів” і “переговорів”, щоб спонукати Захід тиснути на Україну, щоб вона пішла на превентивні поступки щодо суверенітету та територіальної цілісності, – мовиться у звіті аналітиків.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини