Про перемовини не йдеться: Зеленський пояснив, як План перемоги примусить Путіна закінчити війну

Журналісти поцікавилися в Зеленського про План перемоги. Вони запитали лідера України, чи передбачає цей план переговори з Росією.

За словами українського президента, “ідеться не про перемовини”. Про це Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю ABC News, – пише 24 канал.

Як План перемоги примусить Путіна закінчити війну

В ABC News зазначили, що Зеленський відмовився надати деталі плану, перш ніж представити його Байдену пізніше цього тижня, але він чітко дав зрозуміти, що він спрямований на зміцнення України з метою змусити лідера Кремля Владіміра Путіна вести переговори на справедливих умовах.



Так, відповідаючи на запитання, чи передбачаються його Планом перемоги переговори з Росією, і чи готовий він довіряти Росії, президент України заявив, що “ідеться не про переговори”. Він назвав його мостом до дипломатичного вирішення війни. Суть його пропозицій полягає у посиленні України.

Йдеться не про переговори. Ні, мова про міст, що веде до дипломатичного способу припинення війни (…) Мова про зміцнення України, її армії та українців. Тільки перебуваючи в сильній позиції, ми можемо тиснути на Путіна, щоб зупинити цю війну, – сказав Зеленський.

Додамо, що джерело в оточенні Зеленського розповіло ABC News, що план складається з 5 пунктів і в його основі – конкретні цифри та обсяги військової допомоги Україні, а також певні дипломатичні та політичні кроки. За словами джерела, план не передбачає жодних запропонованих поступок Росії, але спрямований на те, щоб змусити Кремль припинити війну.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини