Росія сформувала “бурятський батальйон” із північнокорейців: 18 бійців уже втекли, – джерела

Росія сформувала “бурятський батальйон” із військовослужбовців із Північної Кореї. У вівторок, 15 жовтня, стало відомо, що 18 з них уже втекли з позицій.

Служили вони на базі 11 окремої десантно-штурмової бригади армії Росії. Орієнтовна кількість особового складу цього батальйону складає приблизно 3 000 осіб, повідомляють джерела 24 Каналу у розвідці.

“Бурятський батальйон” може воювати біля Суджі та Курська

За даними джерел у розвідці, наразі Росія проводить забезпечення військових новоствореного батальйону із бійців КНДР стрілецьким озброєнням та боєприпасами.



Там також припускають, що “бурятський батальйон” росіяни можуть залучити до виконання бойових завдань поблизу Суджі та Курська.

Також джерела у ГУР повідомляють, що уже відомо про факт втечі 18 північнокорейських військовослужбовців з позицій на кордоні Брянської та Курської областей. Це сталося за всього за 7 кілометрів від державного кордону України з Росією.

За словами співрозмовника, мотиви втечі військових не встановлені. Тим часом російська армія уже розпочала їхні пошуки. Водночас окупанти намагаються приховати інформацію про втікачів, аби про це не дізналося вище командування.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини