Причетний до ударів по “Амстору” й будинку у Дніпрі: у Росії знайшли мертвим Дмітрія Голєнкова

У понеділок, 21 жовтня, ГУР відзвітувало про ліквідацію чергового воєнного злочинця, який переховувався у Росії. Йдеться про Дмітрія Голєнкова

У ГУР вказали, що Голєнкова днем раніше зранку знайшли мертвим у яблуневому саду села Супонєво під Брянськом у Росії, – пише 24 канал.

Дмітрій Голєнков ліквідований у Росії

Так, Дмітрій Голєнков був пілотом 52-го важкого бомбардувального авіаполку ВКС РФ (в/ч 33310), який базується на аеродромі “Шайковка” та має на озброєнні бомбардувальники Ту-22М3. Окупант обіймав посаду начальника штабу російської авіаційної ескадрильї.

Причетний до ракетних ударів по українських цивільних об’єктах, зокрема по торговому центру “Амстор” у місті Кременчук Полтавської області. У момент атаки 27 червня 2022 року в ТЦ перебували близько 1000 людей. Внаслідок воєнного злочину тоді загинуло 22 людини, десятки зазнали поранень,
– вказали у ГУР.



Також Голєнков відповідальний за ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі 14 січня 2023 року. Тоді внаслідок російського терору загинули 46 цивільних українців, серед них – 6 дітей.

“Тіло російського воєнного злочинця Дмітрія Голєнкова виявили з множинними травмами голови, завданими, ймовірно, молотком”, – уточнили у розвідці.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини