У Судані могли збити вантажний літак з росіянами

Повідомляється, що в Судані збито вантажний літак. У ньому могли перебувати громадяни країни-агресорки.

Так, увечері 21 жовтня провладні видання написали про те, що у Судані було збито вантажне судно Іл-76. Посольство країни-агресорки з’ясовує, чи були росіяни на збитому літаку. Зазначається, що громадяни Росії могли входити у склад екіпажу, – пише 24 канал.

Що відомо про аварію Іл-76

Наразі посольство окупантів з’ясовує обставини інциденту. У відомстві скаржаться, що ситуація ускладнюється тим, що зона аварії перебуває в охопленому боями Дарфурі.



Тим часом окремі телеграм-канали публікують відео, на якому бунтівники з раніше проурядової воєнізованої організації Сили швидкого реагування беруть на себе відповідальність за підбитий літак.

Також поширюється інформація про щонайменше одного загиблого. Ним є головний інженер компанії Airline Transport Incorparation FZC Віктор Гранов. Попередньо з ним були ще кілька колег.

Портал Sudanwarmonitor, який відстежує військову ситуацію в країні, пише, що суданські сепаратисти помилково збили вантажний літак з ОАЕ, екіпаж якого частково складався з росіян.

Стверджується, що літак Іл-76 був збитий у районі Малха у Північному Дарфурі. Ба більше, він якраз віз постачання для сепартистів RSF. За однією з версій на борту була зброя. Серед екіпажу були громадяни Росії та Киргизстану.

Ще один з пабліків висуває наступну версію: екіпаж збитого в Судані Іл-76 летів на допомогу іншому літаку ОАЕ, який раніше був пошкоджений під час посадки в Західному Кордофані. Іл-76 перевозив запасні частини та інженерів, щоб полагодити той літак, але помилково був збитий Силами швидкого реагування Судану сьогодні вранці.

Точна кількість постраждалих та загиблих невідома, але зазвичай екіпаж Іл-76 складається із 5 осіб.

У мережі також з’явилися кадри, ймовірно, з місця падіння літака.

 

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини