Чеські дослідники опублікували звіт, в якому говориться, що людям, які люблять суші, треба бути обережнішими, оскільки вживання цієї страви може бути небезпечним для здоров’я. Мова йде про небезпечний вірус, який може міститися в сирій рибі, яку використовують для приготування суші.
Про це повідомляє ZIK, із посиланням на Healthy Style.
При цьому, збудник дифіллоботріозу, про який говорять вчені, зустрічається не тільки в лососях в Японії і на Камчатці, але і в рибах Тихого океану. Його назва Diphyllobothrium nihonkaiense і він небезпечний для людей тим, що є збудником диспепсичного розладу. Крім того, він може призводити до появи B12-дефіцитної анемії. Зазначимо, що живе вірус саме в рибі, причому тій, яка часто використовується для приготування суші.
Крім того, наголошується, що диспепсичний розлад нерідко пов’язується з вмістом в рибі миш’яку, ртуті та діоксинів. Лосось – це справжня отрута, який може призвести до сильних харчових розладів. При термічній обробці їх концентрація знижується, однак для приготування суші використовується сира риба. Деякі лікарі навіть не радять їсти суші і слабосоленого лосося вагітним жінкам, так як корисні і шкідливі речовини надходять до плоду і можуть призвести до непоправних генетичних змін.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини