Чи можна пити каву та чи корисна вона? Наукові дослідження допоможуть вам детально розібратись в користі кави.
У світі, мабуть, не існує людини, яка хоча б один раз не куштувала каву. Кава є одним із найбільш популярних продуктів у світі. Незліченна кількість успішних людей завдячують своїм щастям саме цьому напою. На даний час існують десятки наукових дослідженнь, які доводять користь від щоденного споживання кави.
Кава є джерелом антиоксидантів. Вона містить такі поживні речовини як: вітаміни B2, B3 та B5, марганець, магній та калій. Крім того, науково доведено, що людський організм краще та швидше засвоє поживні речовині із кави, ніж ті, що містяться у фруктах та овочах.
Вчені із Сеульського національного університету при вивченні мозку щурів виявили, що запах кави викликає в ньому позитивні зміни. Кава, на жаль, знімає лише стрес від недосипання, тому, якщо це ваша проблема, потрібно періодично вдихати запах зерен кави після кожної недоспаної ночі.
Хвороба Паркінсона вражає головний мозок людини та спричиняє зниження рівня гормону дофаміну. Кофеїн, що міститься в каві, навпаки, збільшує рівень дофаміну в мозку, тому шанс захворіти на хворобу Паркінсона в любителів кави значно менший.
На відміну від алкоголю, споживання чорної кави реально покращує стан вашої печінки. Наукові дослідження показують, що люди, які споживають більше, ніж 4 чашки кави в день — на 80% відсотків менше схильні до цирозу печінки та на 40% до розвитку раку печінки.
Дослідження, проведене Національним інститутом здоров’я, показало, що люди, які випивають щонайменше 4 або більше чашки кави, на 10% менше страждають депресією ніж ті, що взагалі її не п’ють. Справа навіть не у високому вмісті кофеїну в каві — в кока-колі його теж багато. Автор дослідження, доктор Хонглей Чен, стверджує, що кава забезпечує нам позитивний настрій завдяки антиоксидантам, які містяться в ній .
Дослідження Гарвардської школи суспільного здоров’я стверджує, що споживання більше 2-х чашок кави зменшує ризик самогубств у чоловіків та жінок на 50%. Основна причина в тому, що кава діє як антидепресант та виробляє в організмі так звані гормони щастя — дофамін, серотонін та норадреналін.
Гарвардська медична школа спільно із медичним центром Brigham and Women’s Hospital провели дослідження, в якому приймало участь 112 897 чоловіків та жінок старших 20 років. Дослідження показало, що жінки, які випивають 3 і більше чашки кави, менше ризикують захворіти на рак крові, ніж ті, які взагалі її не п’ють.
За даними газети Нью Йорк Таймс, професійні атлети випивають мінімум одну чашку кави перед тренуванням для покращення особистих результатів. Особливо це допомагає в тих видах спорту, де важлива витривалість, наприклад, біг на довгі дистанції чи їзда на велосипеді. Кофеїн допомагає організму економити вуглеводи, при цьому збільшуючи загальну виносливість тіла атлета.
За даними Американської хімічної спільноти, у людей, які споживають в день 4 та більше чашки чорної кави, знижується ризик захворіти на діабет другого типу на 50%.
Вчені з Університету південної Флориди та університету Маямі виявили, що люди старіші, ніж 65 років, які вживали багато кофеїну, починали страждати на хворобу Альцгеймера пізніше, ніж ті, в яких рівень кофеїну був меншим. Вчені нагошують, що кава не здатна повністю захистити людей від Альцгеймера, але вона може зменшити ризик цієї хвороби, або хоча б затримати її початок.
Кофеїн є різновидом психоактивних стимуляторів. Коли ви п’єте каву, кофеїн рухається спочатку по вашій травній системі, потім потрапляє у кровоносну систему і, нарешті, досягає головного мозку (це займає приблизно 35-40 хвилин ). Потрапивши в мозок, кофеїн викликає складні хімічні процеси, в результаті чого покращується ваша память, піднімається настрій, відчувається приплив нових сил та загальне позитивне сприйняття світу.
За матеріалами clicow.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини