Якщо з основними й м’ясними стравами для святкового столу завжди все просто, то підбір десерту стає практично нездійсненним завданням. Хочеться, щоб він був не лише смачним і красивим, а ще й корисним. Влітку ж таке завдання ускладнюється в рази.
Сьогодні редакція Тутка підготувала для вас 7 рецептів холодних десертів, які складаються з доступних і корисних інгредієнтів і сподобаються як дорослим, так і дітям. І до того ж абсолютно безпечні до вживання, тому що не містять жирного крему та інших продуктів, які швидко псуються.
Фруктовий десерт
Інгредієнти:
- 1 груша
- 1 апельсин
- 1 яблуко
- 1 банан
- 1 морозиво “Пломбір”
- 2 печива
- 1 ст. л. сметани
- 1 ст. л. згущеного молока
Приготування
- Фрукти очистьте і дрібно наріжте.
- Морозиво розімніть виделкою і змішайте з крихтою з печива.
- Сметану і згущене молоко змішайте.
- У порційні склянки шарами викладіть фрукти: яблуко, потім банан, груша та апельсин. Між кожним укладіть шар морозива.
- Зверху вміст склянок залийте сумішшю сметани та згущеного молока. Залиште в морозильній камері на 20 хвилин, а потім відразу подавайте до столу. Зверху десерт можна полити шоколадом або присипати подрібненою вафелькою.
Бананово-карамелевий десерт
Інгредієнти:
- 2 банани
- 175 г цукру
- 50 г крохмалю
- 600 мл молока
- 2 яйця
- 100 г вершкового масла
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 10 шт. солодких крекерів
- карамелевий соус
- збиті вершки
Приготування
- Щоб приготувати крем, збийте яйця. У окремій посудині змішайте 150 г цукру, сіль і крохмаль. Поступово введіть до них молоко і, постійно помішуючи, нагрівайте на невеликому вогні, доведіть до кипіння і варіть до загусання.
- Пару столових ложок крему змішайте зі збитими яйцями, ретельно перемішайте і перелийте назад в каструлю. Дайте покипіти суміші близько хвилини на мінімальному вогні, не забуваючи періодично помішувати її.
- Крем зніміть з плити та додайте в нього 2 ст. л. розм’якшеного вершкового масла і ванільний цукор. Залиште його при кімнатній температурі до повного охолодження.
- Крекер подрібніть в крихту і змішайте її з вершковим маслом, що залишилося, і 1 ст. л. цукру. Отриману масу рівним шаром викладіть на деко, вистелене пергаментним папером, і запікайте 10-12 хвилин при 175 °C, поки не утвориться золотиста скоринка. Готовий корж остудіть.
- У кожен порційний посуд викладіть десерт у такій послідовності: на дно 2 ст. л. крихти з випеченого коржа, потім шар охолодженого крему, кілька кружечків банана, шар збитих вершків, а зверху ще трохи крихти та карамелевий соус. Повторюйте доти, поки посуд не заповниться по самі вінця.
- Десерт можна подавати до столу одразу, а можна залишити в холодильнику на 3 години, щоб він охолодився.
Сирок в шоколаді
Інгредієнти:
- 250 г сиру
- 100 г шоколаду
- 2 ст. л. цукру
- 1 ківі
- 50 г вишні
Приготування
- Шоколад розтопіть на водяній лазні й за допомогою силіконової кисті змастіть ним силіконові форми. Врахуйте, що шар не має бути занадто тонким. Готові форми відправте до морозильної камери на декілька годин.
- Фрукти дрібно наріжте. Сир змішайте з цукром до утворення однорідної маси. Якщо хочете отримати ніжну текстуру, можете збити його блендером.
- Дістаньте з морозилки форми з шоколадом і кожну наповніть, по черзі викладаючи фрукти та сир. Зверху залийте шоколадом і розрівняйте за допомогою силіконової лопатки.
- Форми з сиром відправте до морозилки до повного застигання, а потім витягніть і подавайте до столу охолодженими.
Десерт з сиру
Інгредієнти:
- 300 г сиру
- 150 г сметани
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. желатину
- 1 апельсин
- 1 банан
- 1 ківі
Приготування
- Сир зі сметаною і цукром збийте до однорідного стану за допомогою блендера або міксера.
- Фрукти очистьте і наріжте невеликими шматочками.
- Закип’ятіть 100 мл води, трохи остудіть і розчиніть в ній желатин, постійно помішуючи його. Потім додайте його в сирну масу і ретельно перемішайте.
- Форму вистилайте харчовою плівкою і по черзі викладайте в неї шари фруктів і сиру, поки не закінчаться всі інгредієнти. Останнім обов’язково має бути сирний шар.
- Десерт залиште в холодильнику на 1-2 години, а потім одразу подавайте до столу.
Фрукти в зефірному кремі
Інгредієнти:
- 2-3 зефіри
- 200 мл 20% вершків
- 200 г полуниці
- 200 г ківі
- 20 г шоколаду
Приготування
- Зефір поріжте невеликими шматочками та разом з вершками збийте блендером до однорідної маси.
- Полуницю і ківі наріжте кубиками.
- У креманку викладіть на дно шар полуниці, полийте її кремом, додайте шар ківі та знову крем. Зверху все посипте тертим шоколадом.
- Готовий десерт можна відразу подавати до столу, або дати йому охолодитися в холодильнику близько години.
Сирний десерт з печивом
Інгредієнти:
- 20 шт. солодкого крекеру
- 1 ч. л. желатину
- 400 г сиру
- 200 мл вершків
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
Приготування
- Желатин залийте холодною водою, дайте йому набубнявіти, а потім підігрійте на невеликому вогні до повного розчинення.
- Вершки збийте з двома видами цукру і желатином за допомогою міксера.
- Печиво викладіть на дно неглибокої форми. Начинку вилийте поверх нього і зверху накрийте печивом, що залишилося.
- Десерт залиште в холодильнику на годину, а потім дістаньте і перед подачею на стіл прикрасьте тертим шоколадом.
Шоколадно-сирний десерт
Інгредієнти:
- 400 г нежирного сиру
- 100 мл молока
- 2 ст. л. какао-порошку
- 2 ч. л. меду
- 20 г желатину
Приготування
- Желатин розведіть в склянці холодної води й залиште на 30-40 хвилин. Потім поставте його на повільний вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до повного розчинення.
- Молоко, сир, какао і мед за допомогою блендера перетворіть на однорідну масу. Додайте желатин і ретельно перемішайте.
- Сирну масу залийте в силіконову форму і поставте в холодильник до повного застигання. До столу десерт подавайте холодним з ягідним варенням або гарячим шоколадом.
Кожен рецепт з легкістю можна використати як для звичайної сімейної вечері, так і для великих свят і застіль. Насолоджуйтеся влітку та обов’язково зберігайте собі цікаві рецепти!
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини