Без м’яса та сметани: рецепт пісного борщу з квашеною капустою

Якщо ви дотримуєтеся Великого посту, то рецепт цієї страви від кухаря Павла Д’ячека буде чудовим варіантом до вашого столу.

Цей борщ відрізняється від класичного характерною кислинкою, яку йому надає квашена капуста. І він, незважаючи на відсутність у ньому м’яса і сметани, вийде ситним, наваристим і ароматним, передає ТСН.



Інгредієнти:

1 л води

200 г квашеної капусти

250 г картоплі

100 г буряків

50 г моркви

70 г томатної пасти

50 г ріпчастої цибулі

100 г квасолі

1-2 лаврових листи

1-2 гвоздики

сіль, перець, цукор за смаком.

Очищаємо картоплю, нарізаємо кубиками, заливаємо кип’яченою водою і солимо. Кип’ятимо 10 хвилин. Квашену капусту віджимаємо, січемо, додаємо до картоплі і варимо.

Цибулю, моркву і буряк нарізаємо соломкою. Обсмажуємо на рослинній олії до готовності. Додаємо томатну пасту, 100 грамів картопляного відвару і тушкуємо 5 хвилин.

Додаємо в каструлю з картоплею обсмажену цибулю, моркву, буряк і попередньо відварену квасолю. Варимо ще 5 хвилин. Перчимо, солимо, додаємо лавровий лист, гвоздику і цукор.

Під час подаванням додаємо в кожну тарілку зелень.